K.I.D.O.R.

Kunst in openbare ruimte

Buis

Door: Hans Roebens, (1996)

Materiaal: Staal

Omschrijving: Een 33 meter lange stalen buis, goudachtig van kleur, hangt tussen twee flatgebouwen. De constructie waaraan de buis hangt is van kleurloos staal, om zo min mogelijk op te vallen. Met zijn object wil de kunstenaar Hans (ook wel Hanshan) Roebers (1941) het buitenlicht onder wisselende omstandigheden reflecteren. De wisselingen gedurende de dag en de seizoenen bepalen de werking van de sculptuur. Ook vult het stalen object de ruimte tussen de twee, diagonaal ten opzichte van elkaar staande, flatgebouwen. Roebers wil ermee bereiken dat een ongemakkelijke open plek een accent krijgt waar passanten en bewoners zich visueel aan kunnen vasthouden.

Mening: Ik vind dit lelijke kunst want het is letterlijk gewoon een buis die is vastgemaakt aan 2 gebouwen en het heeft niet persee een speciale vorm maar het is gewoon een onnodige buis.

Bright eyes

Door: Wim Poppinga (2010)

Materiaal: Beton

Omschrijving: Een glooiende groenstrook langs een woonwijk aan de noordrand van Nieuw-Vennep biedt een prachtig uitzicht over het polderlandschap richting Hoofddorp, Schiphol en één van de drie ijle bruggen van de spaanse architect Santiago Calatrava. Vormgever Wim Poppinga besefte dat het uitzicht een uniek gegeven is van die plek. Terwijl de Haarlemmermeerpolder zich vanaf het midden van de 19de eeuw ontwikkelde, was er nauwelijks een moment dat de polderbewoners stil bleven staan bij de schoonheid en het verleden van hun polder.

Mening: Net zoals bij de vorige  vindt ik deze kunstwerken echt heel lelijk het is niet speciaal het heeft grauwe kleuren en het is meer een zitplek inplaats van kunst en als ik het zie denk ik niet gelijk van wauw mooie kunst maar eerder aan een zitplaats.

dit kunstwerk heeft geen locatie op de map dus heb ik jump xl gedaan want dat zit ernaast.

2 Acrobaten

Door: Pearl Perlmutter (1961)

Materiaal: Brons op hardstenen sokkel

omschrijving: Twee bronzen mannen maken een doorlopende koprol. De staande houdt de liggende bij de scheenbenen; een typische basisvorm van acrobatiek die nogal komisch aandoet wanneer zo'n duo het rollen blijft volhouden in bijvoorbeeld een circuspiste. De twee hebben een athletisch figuur en stevige benen. De beeldhouwster Pearl Pearlmuter (VS, 1915 - NL, 2008) heeft de lichamen niet gedetailleerd uitgewerkt: ze hebben geen gezicht, net zomin als handen en voeten. De hele vorm is gericht op de dynamiek van deze twee acrobaten. Hoe vrolijk deze beweging ook is, de aanleiding is van een andere aard. Pearlmutter vertelde, dat ze op het idee van deze beweging kwam door het zien van een film in 1951 van rijdende tanks met rupsbanden.

Mening: Dit vindt ik nou kunst je ziet het is bijzonder het is anders en je kan zien dat er echt veel tijd en werk inzit ik had alleen liever een beetje kleur gezien maar dit vindt ik nou echt kunst

De overwinning

Door: Atelier van Lieshout (2005)

Materiaal: Polyester

Omschrijving:  Gifgroene mannen slingeren zich om een lantaarnpaal die ze tegelijkertijd als houvast en rekstok gebruiken. De 8 figuren staan op en onder elkaar en zijn ook elkaar tot steun. In al het gekronkel zijn ze intens met de armatuur én met elkaar versmolten. Een kuit verdwijnt vloeiend in de rug van een tweede liggende gestalte, armen worden enkels, een stuitje lijkt uit te groeien tot een heuse staart en grijpt, opnieuw, naar het lijf van een buurman. Of pakt hij de paal? De gesimplificeerde monochrome lichamen lijken identiek: het zijn zogenaamde AVL-mannen (Atelier van Lieshout) die door beeldend kunstenaar en 'ondernemer' Joep van Lieshout (1963) eind jaren negentig werden ontworpen. De AVL-man is een 'modulaire mens', een standaard maat, die Van Lieshout gebruikt om de formaten van zijn kunstwerken te bepalen. Maar behalve als maatgever geven ze aan hoe Van Lieshout over de maatschappij denkt: als een werk- en denkmachine die in wezen altijd volgens dezelfde patronen verloopt. De Overwinning is dan ook zijn, weliswaar vrolijk uitziende maar desalniettemin serieuze, beschouwing over de rat-race. Een Darwinistisch principe waarin, vooral in een zakelijke omgeving als een industrie- of bedrijvenpark, alleen de sterkste de top bereikt.

Mening: Ik ken dit beeld als sinds jongs af aan en iedere keer vroeg ik me af wat het betekende want ik vond het wel iets hebben maar nu ik er het verhaal achter weet vindt ik hem eigenlijk nog mooier het is anders het is groot en het heeft een leuk kleurtje.

De locatie van het kunstwerk is ernaast.

Fotogalerij

Foto reportage van bright eyes uit. Foto´s uit 2010 gemaakt met me opa en zusjes

Opdracht 2

kunst over de hele wereld


Niet naar mijn smaak:                   Wel naar mijn smaak:


hier boven kan je zien dat ik van vooral kleurige kunst hou en vooral niet van raarvormende beelden of vormen dus mijn keuze gaat uit naar kleur vrolijk maar soms ook rustgevend.

Stappenplan voor ontwerpen k.i.d.o.r:
1. Ik zou het willen plaatsen naast mijn huis in het parkje Nieuw Vennep Noord, Nederland
2. Figuratief het is helemaal zichtbaar
3. mijn Kidor heeft te maken met sproeien er is namelijk de laatste paar jaren in Nederland veel droogte dus dit kunstwerk gaat door de grote buis in het midden allemaal water opvangen als het regent dan slaat hij het op in een enorm reservoir en dan kan hij dat water gebruiken om in de zomer de planten te sproeien.
4. Mijn kidor zit tussen een standbeeld en sculptuur in.

5. het is gemaakt van karton plakband en papier.

Afmeting papier a4 tje en karton 18 cm bij 9 cm bij 8 cm

6. Mindmap en schetsen

Ik kon de foto´s niet recht krijgen 

Titel van mijn ontwerp: De water sproeier

De derde foto is het uiteindelijke ontwerp


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin